yrttimarinoitu porsaanfilee

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Yrttimarinoitu porsaanfilee, paahdetut parmesanperunat ja lämmin porkkana-fetasalaatti

4 hlö

  • yrttimarinoitu porsaan filee
  • 800 g porsaan sisäfileetä
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia ja/tai rosmariinia
  1. Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä. Kuivaa fileen pinta ja poista mahdolliset kalvot terävällä veitsellä.
  2. Öljyä lihan pinta kauttaaltaan. Ripottele pintaan suolaa ja mustapippuria sekä yrttejä.
  3. Paista lihan pinta kauniin ruskeaksi kuumalla paistinpannulla.
  4. Siirrä liha uunin kestävään astiaan tai uunipellille. Paista lihaa uunissa 180°C 10-15 minuuttia (riippuen fileen koosta) tai kunnes lihan sisälämpö on 65 astetta. 
  5. Annan lihan vetäytyä paiston jälkeen noin 10 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi tarjolle.

Voit myös kypsentää lihan grillissä: grillaa lihaa ensin suoralla, kuumalla lämmöllä ja sen jälkeen epäsuoralla lämmöllä.

Paahdetut parmesanperunat

  • 8 yleisperunaa
  • pieni oksa rosmariinia ja/tai timjamia
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • öljyä
  • suolaa
  • noin 30 g voita
  • 1-1 ½ dl parmesan-juustoa raastettuna

 

  1. Pese perunat ja kuori ne tarvittaessa, jos kuoret aiheuttavat oireita. Leikkaa perunoihin ristiviilto melkein pohjaan asti niin, että peruna pysyy kuitenkin kasassa.
  2. Laita perunat uunivuokaan yrttien ja valkosipulin kynsien kanssa. Ripottele päälle hieman öljyä ja suolaa. Paista perunoita 200°C noin 30 minuuttia.
  3. Lisää perunoiden päälle nokare voita ja raastettua parmesaania. Paista vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja juusto ruskistunut. (Paistoajat riippuvat perunoiden koosta.)

Lämmin porkkana-fetasalaatti

  • 8 pientä (naatti) porkkanaa
  • öljyä paistamiseen
  • noin 20 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g laktoositonta fetaa
  • kourallinen tuoretta minttua
  • oliiviöljyä
  1. Pese porkkanat ja kuori tarvittaessa, jos kuoret aiheuttavat oireita. (Kesän tuoreissa naattiporkkanoissa on hyvin ohut kuori.) Halkaise porkkanat pituussuunnassa kahtia. Jos porkkanat ovat kovin paksuja, voit leikata ne myös pienempiin paloihin.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää hieman öljyä. Kypsennä porkkanoita miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja ruskistuneet. Aloita paistaminen leikkauspuoli alaspäin ja käännä, kun ne ovat saaneet väriä.
  3. Lisää lopussa voi ja mausta porkkanat suolalla ja pippurilla. 
  4. Asettele porkkanat tarjoilulautaselle, murustele päälle feta ja hienonnettu minttu. Lorauta päälle vielä tilkka oliiviöljyä. Tarjoile lämpimänä.