Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Ranskalainen kanapata Coq au vin
- 800 g broilerin paistileikkeitä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 170 g pekonia
- öljyä
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 sipulia (jätä sipuli pois, jos se aiheuttaa sinulle oireita)
- 2 porkkanaa
- n. 30 g voita
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 dl punaviiniä
- n. 4 dl vettä
- 2 rkl kanafondia
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 3 laakerinlehteä
- (suolaa)
- keitettyä riisiä tarjoiluun
Valmistus
- Paloittele broileri isoiksi kuutioiksi.
- Kääntele palat suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhossa.
- Ruskista pekoni paistinpannulla ja siirrä uunikestävään pataan.
- Ruskista broilerin kuutiot öljyssä muutamassa erässä kerrallaan. Siirrä kuutiot pataan.
- Hienonna valkosipuli ja lohko sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat.
- Kuullota sipuleita ja porkkanoita hetken aikaa voissa, lisää tomaattipyree sekä punaviini ja kaada pataan.
- Lisää pataan vettä, niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kanafondi, timjami, laakerinlehdet.
- Kiehauta pata ja anna hautua hellalla tai 150°C uunissa 1-1,5 tunnin ajan.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit halutessasi saostaa liemen ruokalusikallisella vehnäjauhoa 10 minuuttia ennen valmistumista. Sekoita jauho tilkkaan kylmää vettä ja lisää seos pataan sekoittaen.
- Tarjoa pata riisin kanssa.