Ranskalainen kanapata Coq au vin

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Ranskalainen kanapata Coq au vin

  • 800 g broilerin paistileikkeitä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 170 g pekonia
  • öljyä

 

  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 sipulia (jätä sipuli pois, jos se aiheuttaa sinulle oireita)
  • 2 porkkanaa
  • n. 30 g voita
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 3 dl punaviiniä
  • n. 4 dl vettä
  • 2 rkl kanafondia
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 3 laakerinlehteä
  • (suolaa)
  • keitettyä riisiä tarjoiluun

Valmistus

  1. Paloittele broileri isoiksi kuutioiksi.
  2. Kääntele palat suolalla ja pippurilla maustetussa vehnäjauhossa.
  3. Ruskista pekoni paistinpannulla ja siirrä uunikestävään pataan. 
  4. Ruskista broilerin kuutiot öljyssä muutamassa erässä kerrallaan. Siirrä kuutiot pataan.
  5. Hienonna valkosipuli ja lohko sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat. 
  6. Kuullota sipuleita ja porkkanoita hetken aikaa voissa, lisää tomaattipyree sekä punaviini ja kaada pataan. 
  7. Lisää pataan vettä, niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kanafondi, timjami, laakerinlehdet.
  8. Kiehauta pata ja anna hautua hellalla tai 150°C uunissa 1-1,5 tunnin ajan.
  9. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Voit halutessasi saostaa liemen ruokalusikallisella vehnäjauhoa 10 minuuttia ennen valmistumista. Sekoita jauho tilkkaan kylmää vettä ja lisää seos pataan sekoittaen.
  10.  Tarjoa pata riisin kanssa.