- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Siskonmakkarapasta (neljälle hengelle)
400 g pastaa (esim. spagetti, penne)
1 punasipuli
1-2 valkosipulinkynttä
½ pkt herkkusieniä
½ paprika
½ rasia kirsikkatomaatteja
1 pkt siskonmakkaroita
suolaa, mustapippuria
(chiliä)
1 dl laktoositonta ranskankermaa
½ ruukku tuoretta basilikaa
parmesan juustoa
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Ota kypsennyksen loppuvaiheessa keitinvettä talteen noin 1-2 dl.
2. Suikaloi punasipuli, valkosipuli, herkkusienet ja paprika. Puolita kirsikkatomaatit.
3. Laita korkea reunainen paistinpannu kuumenemaan keskilämmölle ja lorauta siihen hieman öljyä. Puristele siskomakkaroista pieniä palloja paistinpannulle. (Käytä mielellään pinnoitettua pannua.) Paista siskonmakkarat kahdessa osassa, jottei pannu täyty liian tiiviiksi.
Heiluttele pannua ja kääntele siskonmakkaroita, jotta ne ruskistuvat ja kypsyvät kauttaaltaan. Ota siskonmakkarat pois pannulta.
4. Lisää pannulle sipulit, herkkusienet ja paprika. Lisää tarvittaessa öljyä. Paista kasviksia hetken aikaa, kunnes ne ruskistuvat. Lisää joukkoon siskonmakkarat ja mausta suolalla ja runsaalla pippurilla. (Lisää halutessasi chiliä maun mukaan.)
5. Lisää pannulle keitetty ja valutettu pasta, ranskankerma sekä kirsikkatomaatit ja hienonnettu basilika. Sekoita pasta kauttaaltaan ja raasta joukkoon parmesaania. Lisää tarvittaessa pastan keitinvettä.
Huom! Voit jättää sipulin ja valkosipulin pois tai korvata ne esimerkiksi fenkolilla, jos ne eivät sovi ruokavalioosi.