Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Kukkakaalipihvit
Neljälle hengelle
Munakoisotahna
- 2 munakoisoa
- 1-2 valkosipulin kynttä
- 1 rkl sitruunanmehua tai omenaviinietikkaa
- 1 rkl tahinia
- suolaa, mustapippuria
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 iso kukkakaali (jos kukkakaali aiheuttaa sinulle oireita, voit kokeilla tilalla kesäkurpitsaa tai kurpitsaa)
- öljyä paistamiseen
Marinadi
- 2 rkl tahinia
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl seesamiöljyä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1-2 tl chilijauhetta tai -kastiketta maun mukaan
- 1-2 rkl kylmää vettä
Tarjoiluun
- laktoositonta fetaa tai turkkilaista jogurttia
- oliiviöljyä
- Laita uuni kuumenemaan 225°C.
- Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja laita uunipellille. Paista pehmeiksi 20-25 minuuttia. Valmistele kukkakaalit sillä välin.
- Leikkaa kukkakaalin keskiosasta neljä paksua viipaletta (n.2 cm), niin että kantaosa pitää viipaleet koossa. (Hyödynnä loput palat paahtamalla ne marinadin kanssa uunissa kypsiksi tai käytä toiseen ruokaan.)
- Sekoita marinadin ainekset ja sivele kukkakaaliviipaleet sillä molemmin puolin. Paista viipaleita öljyssä kuumalla paistinpannulla, kunnes pinta saa väriä.
- Laita viipaleet uunipellille ja paista kypsiksi noin 10 minuuttia. Varo ylikypsentämästä niitä.
- Kaavi pehmeiden munakoisojen sisukset kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää joukkoon mausteet ja tarkista maku.
- Aseta lautaselle munakoisotahnaa ja sen päälle kukkakaaliviipale. Koristele ja nauti kuumana.