- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Yhden vuoan kana ja riisi
4 kpl broilerin koipireittä
1 kanaliemikuutio tai 1,5 rkl kanafondia
6 dl vettä
2 dl laktoositonta ruokakermaa
1-2 tl (savu)paprikajauhetta
1/2 (n.180g) fenkoli
1/2 (150g) paprika
(1-2 valkosipulin kynttä)
1/2 rasia kirsikkatomaatteja
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
timjamia
1 sitruuna lohkoina
tuoreita yrttejä (esim. persiljaa)
1. Laita uuni kuumenemaan 200°C.
2. Mausta broilerin koivet suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
3. Liota liemikuutio tai fondi veteen. Lisää joukkoon myös kerma ja paprikajauhe.
4. Pilko fenkoli ja paprika sekä hienonna valkosipuli. Puolita kirsikkatomaatit.
5. Kaada isoon uunivuokaan kasvikset, riisi ja neste. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon myös hienonnettua timjamia.
6. Asettele broilerin koivet vuoan päälle.
7. Paista vuokaa 45-60 minuuttia, kunnes broilerin koivet ovat kypsiä.
8. Koristele ruoka sitruunan lohkoilla ja tuoreilla yrteillä. Tarjoa vuoka jogurttikastikkeen kanssa. (Poista tarvittaessa broilerin rapea nahka kypsennyksen jälkeen, jos sen syöminen ei sovi ruokavalioosi.)
Jogurttikastike
2-3 dl laktoositonta turkkilaista jogurttia
1 tl minttua
1-2 tl hunajaa
1 tl etikkaa tai sitruunanmehua
suolaa, mustapippuria
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarkista maku.
2. Anna kastikkeen maustua hetken aikaa jääkaapissa.