Lohirulla

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Lohirulla

noin 16 palaa

  • 300 g kylmäsavulohta
  • 200 g maidotonta tai laktoositonta tuorejuustoa
  • 1 avokado
  • 1 luomu sitruunan kuori
  • 2-4 tl sitruunanmehua
  • 1 tl wasabia tai piparjuurta
  • ripaus valkopippuria
  • ripaus suolaa
  • n. ½ dl tilliä, lisäksi koristeluun
  • vaaleaa joululimppua tai paahtoleipää

Valmistusohje:

  1. Asettele lohiviipaleet lomittain tuorekelmun tai voipaperin päälle. Yritä muodostaa niistä suorakulmio.
  2. Valmista täyte: soseuta avokado sauvasekoittimella, lisää tuorejuusto ja mausteet. Tarkista maku.
  3. Levitä täyte tasaisesti kalan päälle. Ripottele päälle hienonnettua tilliä.
  4. Rullaa kala tiukaksi rullaksi kelmun/voipaperin avulla. Pyöritä kelmun/paperin päitä, jotta saat tiukan rullan. Laita rulla noin tunniksi pakastimeen, jotta saat leikattua suoria paloja. Ei haittaa vaikka rulla olisi pakastimessa pidempään, kunhan annat leikattujen palojen sulaa ennen tarjoilua.
  5. Leikkaa rullasta sopivan kokoisia viipaleita ja aseta ne paahdetun leivän päälle. Koristele tillillä.