Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Lohirulla
noin 16 palaa
- 300 g kylmäsavulohta
- 200 g maidotonta tai laktoositonta tuorejuustoa
- 1 avokado
- 1 luomu sitruunan kuori
- 2-4 tl sitruunanmehua
- 1 tl wasabia tai piparjuurta
- ripaus valkopippuria
- ripaus suolaa
- n. ½ dl tilliä, lisäksi koristeluun
- vaaleaa joululimppua tai paahtoleipää
Valmistusohje:
- Asettele lohiviipaleet lomittain tuorekelmun tai voipaperin päälle. Yritä muodostaa niistä suorakulmio.
- Valmista täyte: soseuta avokado sauvasekoittimella, lisää tuorejuusto ja mausteet. Tarkista maku.
- Levitä täyte tasaisesti kalan päälle. Ripottele päälle hienonnettua tilliä.
- Rullaa kala tiukaksi rullaksi kelmun/voipaperin avulla. Pyöritä kelmun/paperin päitä, jotta saat tiukan rullan. Laita rulla noin tunniksi pakastimeen, jotta saat leikattua suoria paloja. Ei haittaa vaikka rulla olisi pakastimessa pidempään, kunhan annat leikattujen palojen sulaa ennen tarjoilua.
- Leikkaa rullasta sopivan kokoisia viipaleita ja aseta ne paahdetun leivän päälle. Koristele tillillä.