Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Roseepippuri-paahtopaisti
n. 1 kg naudan paahto- tai sisäpaistia
- suolaa, pippuria
- öljyä
Marinadi:
- ½ dl valkoista balsamicoa
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl konjakkia
- ½ tl suolaa
- 2 tl roseepippuria
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje:
- Poista lihasta kalvot. Mausta se suolalla ja pippurilla sekä sivele öljyllä. Paista lihan pinnat kauttaaltaan paistinpannulla.
- Laita liha uuniin 125°C. Kypsennä uunissa, kunnes sisälämpö on 55-60°C. Anna lihan jäähtyä. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita lihaviipaleet ja marinadi kannelliseen astiaan tai muovipussiin. Pyörittele astiaan niin, että marinaadia on joka puolella. Anna lihan marinoitua yön yli jääkaapissa.
- Aseta liha tarjolle ja koristele rosepippurilla. Tarjoa kylmänä alkupalana.