Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Chorizo-perunasalaatti
- noin 800 g (n.20 kpl) uusia perunoita
- 200 g chorizo makkaraa
- 1 punasipuli
- öljyä paistamiseen
- 200 g mozzarellaa (kokonainen)
- 60 g (n.7 kpl) aurinkokuivattuja tomaatteja
- 60 g (n. 6kpl) cocktailkurkkuja tai maustekurkkua
- 1,5 dl kevätsipulia tai ruohosipulia hienonnettuna
- 60 g mustia kalamata oliiveja
- mustapippuria
- suolaa
- ½ sitruunan mehu
- oliiviöljyä
- Pese perunat ja raaputa kuori pois juuresveitsellä. Keitä perunat kypsäksi suolatussa vedessä. Jäähdytä perunat. (Voit tehdä tämän myös edellisenä päivänä.)
- Pilko chorizo viipaleiksi ja leikkaa sipuli puolirenkaiksi.
- Ruskita chorizo kevyesti pienessä määrässä öljyä. Siirrä pois pannulta kulhoon. Lisää kuumalle pannulle sipulit. Lisää tarvittaessa hieman öljyä. Ruskista sipuleita hetken aikaa, mutta älä paista niitä liian pehmeiksi. Lisää sipulit kulhoon.
- Halkaise jäähdytetyt perunat tai pilko haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pilko myös mozzarella, tomaatit ja kurkut kuutioiksi. Halkaise halutessasi oliivit.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta salaatti mustapippurilla, suolalla ja sitruunanmehulla. Lisää tarvittaessa öljyä, jos salaatti vaikuttaa kuivalta. Anna maustua kylmässä ennen tarjoilua.