Pavlova

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Pavlova meringue nest with berries and mint leaves on wooden table

Pavlova

noin 8 annosta

 

Marenki

4 valkuaista

2 ½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa 

2 tl maissitärkkelystä (Maizena) tai perunajauhoa

öljyä tai voita voiteluun

 

Täytteet

2 dl (laktoositonta) vispi- tai kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

1-2 rkl sokeria

2-3 nektariinia tai persikkaa

noin 1 dl mustikoita

½ prk (170 g) lemon curdia

tuoretta minttua

 

1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä noin Ø 25 cm ympyrä leivinpaperille lyijykynällä. Voitele ympyrä kevyesti. 

2. Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. (Mukana ei saa olla yhtään esim. keltuaista, vettä tai rasvaa.) 

Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Lisää vaniljasokeri ja sitruunanmehu. 

3. Siivilöi joukkoon tärkkelys. Älä vatkaa enää tämän jälkeen. 

4. Levitä lastalla tai pursota marenkivaahto leivinpaperille voidellun ympyrän päälle. Tee reunoista hieman korkeammat kuin keskiosasta.

5. Paista marenkia uunin keskitasolla 1,5 tuntia tai kunnes marenki on päältä rapeaa ja sisältä pehmeää. Anna jäähtyä kunnolla. Voit tehdä pohjan hyvissä ajoin valmiiksi, sillä se säilyy useita viikkoja muovipussissa tai ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

6. Aseta pohja tarjoilualustalle. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Kuori ja pilko hedelmät kuutioiksi. 

7. Levitä pohjan päälle ensin lemon curdia ja sen jälkeen kermavaahtoa. Ripottele päälle hedelmiä ja mustikoita. Koristele kakku mintulla.