Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Paahdettu kurpitsakeitto
- 1 myskikurpitsa
- 1-2 tl juustokuminaa
- ripaus kanelia
- suolaa
- valkopippuria
- öljyä
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- laktoositonta voita tai öljyä paistamiseen
- n. ½ tl muskottipähkinää
- 2 dl laktoositonta kuohukermaa (voit halutessasi käyttää myös kookosmaitoa tai korvata kerman täysin kasvisliemellä.)
- 2-3 dl vettä
- 2 tl kasvisfondia tai ½ kasvisliemikuutio
- 1 rkl sitruunanmehua
- Leikkaa kurpitsan kuoret ja siemenkota pois. Paloittele kurpitsa isoiksi kuutioiksi ja laita uunipellille. Mausta kuutiot juustokuminalla, kanelilla, suolalla ja valkopippurilla. Ripottele päälle myös hieman öljyä. Paahda kurpitsaa uunissa 220°C noin 30min, kunnes kurpitsat saavat hieman väriä ja ovat pehmeitä.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita rasvassa ja lisää kerma sekä hieman vettä. Keitä noin 10 min tai kunnes sipuli on pehmeää. Lisää muskottipähkinä.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää vettä, kunnes keiton paksuus on sopiva.
- Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää kasvisfondi/-liemikuutio sekä sitruunanmehu. Kiehauta, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja valkopippurilla.