kinuskinen omenapiirakka

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Kinuskinen omenapiirakka

"Tämä sadonkorjuun piirakka sopii ihanasti alkusyksyyn. Pohja on rapea ja maku herkullisen kinuskinen. Jos mikään ei ole sinulle liian makeaa, rakastat tätä piirakkaa." -Hanni Haavisto

 

Muruseos:

  • 150 g laktoositonta voita
  • 1 dl sokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 3-4 hapanta omenaa
  • 1 tl kanelia
  • ½-1 prk Dulce de leche -kinuskia (kondensoitu maito keitetty kinuskiksi) tai itse tehtyä kinuskia
  1. Laita uuni kuumenemaan 180°C.
  2. Valmista muruseos sulattamalla rasva ja lisäämällä se kuivien aineiden joukkoon. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Kaada 2/3 muruseoksesta voideltuun piirakkavuokaan ja painele taikina pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.
  3. Kuori omenat ja poista kota. Pilko omenat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Levitä esipaistetun pohjan päälle kinuskia. Lado päälle omenasiivut. Ripottele päälle kanelia.
  5. Lisää päälle vielä loput muruseoksesta. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua.

 

Itse tehty kinuski

  • 2 ½ dl laktoositonta kuohukermaa
  • 2 ½ dl fariinisokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  1.  Laita kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
  2. Lisää joukkoon vehnäjauhot siivilän läpi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua kevyesti vielä toiset 5 minuuttia. Jäähdytä kastiketta hieman ennen pohjan päälle lisäämistä.