Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Kinuskinen omenapiirakka
"Tämä sadonkorjuun piirakka sopii ihanasti alkusyksyyn. Pohja on rapea ja maku herkullisen kinuskinen. Jos mikään ei ole sinulle liian makeaa, rakastat tätä piirakkaa." -Hanni Haavisto
Muruseos:
- 150 g laktoositonta voita
- 1 dl sokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2,5 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 3-4 hapanta omenaa
- 1 tl kanelia
- ½-1 prk Dulce de leche -kinuskia (kondensoitu maito keitetty kinuskiksi) tai itse tehtyä kinuskia
- Laita uuni kuumenemaan 180°C.
- Valmista muruseos sulattamalla rasva ja lisäämällä se kuivien aineiden joukkoon. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Kaada 2/3 muruseoksesta voideltuun piirakkavuokaan ja painele taikina pohjalle ja hieman reunoille. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.
- Kuori omenat ja poista kota. Pilko omenat ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä esipaistetun pohjan päälle kinuskia. Lado päälle omenasiivut. Ripottele päälle kanelia.
- Lisää päälle vielä loput muruseoksesta. Paista piirakkaa vielä noin 30 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua.
Itse tehty kinuski
- 2 ½ dl laktoositonta kuohukermaa
- 2 ½ dl fariinisokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- Laita kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia keskilämmöllä.
- Lisää joukkoon vehnäjauhot siivilän läpi koko ajan sekoittaen ja anna kiehua kevyesti vielä toiset 5 minuuttia. Jäähdytä kastiketta hieman ennen pohjan päälle lisäämistä.