Glögipäärynät

Tuotteen pikahaku

Valitse kategoria tai alakategoria

Glögipäärynät

4 annosta

  • neljä päärynää
  • noin 1 l glögiä

Kardemummakerma

  • 2 dl laktoositonta kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2-3 tl sokeria
  • ½-1 tl kardemummaa

Glögisiirappi

  • 2 dl päärynöiden glögiä
  • 1 dl sokeria
  • piparimurua

Valmistusohje

  1. Kuori päärynät. Jätä kanta ja oksa paikalleen. Voit halutessasi halkaista päärynät pituussuunnassa, jos ne ovat kovin isoja.
  2. Laita glögi kuumenemaan kattilaan. Lisää kiehuvaan glögiin päärynät ja keitä keskilämmöllä noin 20-25 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä, mutta pysyvät hyvin kasassa. Kääntele päärynöitä keittämisen aikana muutamaan kertaan.
  3. Nosta päärynät pois glögistä ja anna niiden valua ja jäähtyä hetki. (Päärynät voi tarjoilla kuumana tai kylmänä.)
  4. Laita 2 dl glögiä kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Anna jäähtyä. Hyödynnä loppu glögi juomana normaalisti, mutta siivilöi se tarvittaessa.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja kardemummalla.
  6. Tarjoa päärynät kardemummakerman, glögisiirapin ja piparimurun kanssa.