Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Glögipäärynät
4 annosta
- neljä päärynää
- noin 1 l glögiä
Kardemummakerma
- 2 dl laktoositonta kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2-3 tl sokeria
- ½-1 tl kardemummaa
Glögisiirappi
- 2 dl päärynöiden glögiä
- 1 dl sokeria
- piparimurua
Valmistusohje
- Kuori päärynät. Jätä kanta ja oksa paikalleen. Voit halutessasi halkaista päärynät pituussuunnassa, jos ne ovat kovin isoja.
- Laita glögi kuumenemaan kattilaan. Lisää kiehuvaan glögiin päärynät ja keitä keskilämmöllä noin 20-25 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä, mutta pysyvät hyvin kasassa. Kääntele päärynöitä keittämisen aikana muutamaan kertaan.
- Nosta päärynät pois glögistä ja anna niiden valua ja jäähtyä hetki. (Päärynät voi tarjoilla kuumana tai kylmänä.)
- Laita 2 dl glögiä kattilaan, lisää joukkoon sokeri ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista. Anna jäähtyä. Hyödynnä loppu glögi juomana normaalisti, mutta siivilöi se tarvittaessa.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokereilla ja kardemummalla.
- Tarjoa päärynät kardemummakerman, glögisiirapin ja piparimurun kanssa.