Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Kurpitsakakku
Kakkupohja
- 300 g myskikurpitsaa raastettuna (paino kuorineen n.500g)
- 250 g laktoositonta voita, sulatettuna
- 3 kananmunaa
- 3 dl fariinisokeria
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1,5 tl kanelia
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,5 tl muskottipähkinää
- ripaus suolaa
Kuorrute
- 75 g laktoositonta voita
- 3 dl tomusokeria
- 200 g maustamatonta, laktoositonta tuorejuustoa
- Laita uuni kuumenemaan 175°C. Laita halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. (Voit myös tehdä kakusta paloja paistamalla sen isommassa uunivuoassa.)
- Kuori ja raasta kurpitsa. Sulata voi ja anna hetki jäähtyä.
- Sekoita munat, sokeri ja voisula huolellisesti keskenään.
- Sekoita kuivat ainekset ja mausteet toisessa kulhossa.
- Lisää kuivat ainekset vähitellen siivilän avulla. Lisää lopuksi kurpitsaraaste ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullan ruskea. Anna kakun jäähtyä. (Voit tehdä kakkupohjan hyvin jo edellisenä päivänä ja säilöä huoneenlämmössä hyvin peitettynä.)
- Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja vatkaa useampi minuutti, kunnes seos on kuohkeaa.
- Levitä kuorrute kakun päälle. Jos haluat kuorrutetta myös kakun väliin, voit halkaista pohjan kahteen osaan. Tee tällöin kuorrutetta kaksinkertainen määrä. Koristele kakku esim. kanelilla ja kypsällä kurpitsalla.