Näytä kaikki aiheet
- Pintapaistettu graavilohi
- Chorizo-perunasalaatti
- Kreikkalainen Gyro
- Yrttimarinoitu porsaanfilee
- Kukkakaalipihvit
- Ranskalainen kanapata Coq au vin
- Kinuskinen omenapiirakka
- Kurpitsakeitto
- Kurpitsakakku
- Lohirulla
- Roseepippuri-paahtopaisti
- Joulumocktail
- Glögipäärynät
- Runebergintorttu
- Tortillakeitto
- Pavlova
- Tacot
- Siskonmakkarapasta
- Yhden vuoan kana ja riisi
- Tuulihattukakku
Runebergin tortut (ilman mantelia)
noin 10 torttua
- 1 dl piparkakkumuruja
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 200 g margariinia
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 munaa
- 1 dl omenamehua tai laktoositonta maitoa
kostutus:
- 1 ½ dl vettä
- 1 ½ dl sokeria
- (karvasmanteliaromia)
- 1 ½ dl tomusokeria
- noin 1 rkl vettä
- noin 1 ½ dl vadelmahilloa
- Laita uuni kuumenemaan 200°C. Voitele Runebergin torttuvuoat rasvalla. Voit käyttää myös isoja Amerikan-muffinivuokia, joita ei tarvitse voidella.
- Murskaa piparkakut muovipussissa kaulimen avulla muruksi. Sekoita muiden kuivien ainesten kanssa sekaisin.
- Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää kuivat ainekset taikinaan lastalla tai nuolijalla sekoittaen. Lisää myös omenamehu tai maito.
- Jaa taikina vuokiin 3/4 täyteen. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia.
- Anna torttujen jäähtyä ja valmista sillä aikaa kostutusliemi. Kuumenna kattilassa vesi ja sokeri, kunnes sokeri on sulanut. Anna seoksen hieman jäähtyä. (Jos haluat, voit lisätä joukkoon karvasmanteliaromia.)
- Poista tortut vuoista ja kostuta niitä hieman.
- Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään, kunnes saat paksun tahnan. Pursota rinkula tortun päälle ja laita keskelle vadelmahillosilmä.